Blauwe Chalcedoon

Blauwe chalcedoon heeft een sterke invloed op de communicatie.

De steen kalmeert en stabiliseert emoties en stimuleert het vermogen tot luisteren, je goed te kunnen uiten en helpt bij het spreken in het openbaar. De steen maakt spreken makkelijker en zorgt dat je je goed kan afstemmen met je publiek. Dit is uitermate geschikt voor bijvoorbeeld schoolgaande kinderen die een spreekbeurt moeten houden.

Het heeft een positieve werking op het geheugen, kalmeert op stressmomenten en is een goede steen om te dragen tijdens examens.

De steen maakt ook sociaal, optimistisch, vrolijk, creatief, open, enthousiast en bevordert saamhorigheid in groepen. Chalcedoon geeft zelfinzicht, zelfvertrouwen, biedt zachtheid, rust en troost.

Wanneer je geneigd bent je mond open te trekken voordat je hebt nagedacht over de consequenties van jouw woorden, kan deze steen je bewuster maken van wat je zegt en de toon waarop je iets brengt.

Chalcedoon kan energielekken in je aura voorkomen en gaten in je aura repareren.

Het bevordert moederlijke gevoelens, geeft troost bij verdriet en help kinderen bij het alleen zijn.

Chalcedoon werkt verkoelend bij ontstekingen of verwondingen, reinigt, werkt koortsverlagend, ontstekingsremmend, en bloeddruk verlagend. Chalcedoon bevordert het immuunsysteem.

Het is een goede steen voor de fysieke gezondheid van de keel en heeft een positieve invloed op de longen, verkoudheid, de ademhaling, en werkt bij keelpijn en keelinfecties.  

Chalcedoon helpt bij de genezing van wonden, tegen overspannenheid, en helpt bij eczeem en acne. Ook helpt het bij winterhanden en voeten en ondersteunt het je bij de overgang.

Chalcedoon heeft invloed op het vijfde chakra, het keelchakra.


Blauwe Chalcedoon is verwerkt in: