Amazoniet

Amazoniet brengt harmonie, zowel tussen mensen als in jezelf. De steen stimuleert je hartchakra, waardoor je mededogen kunt voelen. De steen brengt je emotioneel in evenwicht.

Amazoniet geeft ook kracht om je intenties te vergroten. Indien je met een amazoniet in de hand jouw affirmaties uitspreekt, wordt je vermogen deze daadwerkelijk tot stand te brengen vergroot. Doe dit wel hardop, aangezien de amazoniet ook werkt op het keelchakra.

Amazoniet help je om communicatie te verbeteren en indien je uit angst voor conflicten of confrontaties je gedachten en gevoelens binnen zou willen houden, stimuleert amazoniet je om toch jouw waarheid te spreken.   

Ook als je eigen gevoelens of wensen niet duidelijk zijn, als je niet weet wat je wil, kan amazoniet duidelijkheid geven. Ook helpt de steen je grenzen te stellen, voor zowel anderen als jezelf (zelfdiscipline).

Fysiek helpt Amazoniet bij jicht en artritis, voorkomt hij haaruitval en is hij goed bij broze nagels. Ook is deze steen goed voor de ogen, en de huid. Hij werkt huidvormend, is goed bij gesprongen lippen, kloven in de handen en de voeten, werkt tegen contacteczeem en schimmelziekten. Ook is hij in te zetten bij jeuk en netelroos.

Deze steen brengt de schildklier en de bijnieren in balans wanneer deze te veel belast zijn door het onderdrukken van emoties of te veel stress.

Amazoniet heeft invloed op het vierde en vijfde chakra, het hartchakra en de keelchakra.


Amazoniet is verwerkt in: